HET SIX DOGS-AVONTUUR

Zoals zoveel goede dingen, begon ons verhaal zeer bescheiden: In een schuur waar normaal gesproken onze zes honden sliepen en met een stookketel gemaakt van een oude koperen warmwaterboiler. Sindsdien heeft er zich een droom ontpopt om unieke gins te maken en zo een verschil te maken in het Zuid-Afrikaanse en internationale distilleerderswereldje.

Over Ons

Distilleerder Charles Bryant kreeg snel hulp van zijn broer Glenn en goede vriend Luigi Marucchi. Beiden deelden zijn passie om iets heel speciaals te maken. Wat betreft de stookketel besloot het drietal om het wiel opnieuw uit te vinden met de hulp een oude koperen warmwaterboiler.

Ons onderzoek in moleculaire distilleerprocessen liet zien dat het karakter van sommige botanicals en bloemen het beste bewaard blijven wanneer ze onder vacuüm gedistilleerd worden, om later later pas gemengd te worden. Wat begon als een technologische en botanische ontdekkingstocht ontaardde zich in pure passie. Dat was het begin van Six Dogs gin.

Gedestilleerd in Zuid-Afrika, op het randje van de Karoo

Niemand weet eigenlijk waar de Karoo, een weidse halfwoestijn in Zuid-Afrika, precies begint of eindigt. Wat we wél weten is dat het magische en bijzondere hier in onze pittoreske De Wet-vallei, gelegen tussen de Breederivier-vallei en de Hexrivier-vallei, groeit en bloeit!

We gebruiken verschillende wilde planten uit de Karoo in onze gins, en verbouwen onze eigen botanicals terwijl we omliggende fruitboeren steunen door vruchten bij hen in te kopen.

Onze distilleerderij kijkt uit over de bergen en de Greater Karoo, met de vallei in ons vizier. Deze plek schenkt ons het puurste bergwater. Ja, je raad het goed: Dat water is de basis van onze gins! ‘s Avonds kunnen we nét de lichtjes van Worcester achter ons zien branden terwijl de schoonheid van de vallei zich voor ons uitstrekt. Soms vragen we ons af of de Karoo niet toevallig hier begint, bij onze distilleerderij.

Gemaakt met passie

Sinds ons bescheiden begin hebben hartstocht en passie ons avontuur gevoed en ons merk doen groeien. Hierdoor hebben we een team mensen kunnen opbouwen waar we echt trots op zijn. Hierdoor hebben we een tweede distilleerderij kunnen openen om Luigi de mogelijkheid te geven om zelf gin te maken, niet al te ver van zijn thuis. Net als wij gebruikt hij een zelfgemaakt koperen stookketel, eentje die wel drie keer zo groot is als die van ons.

Ons avontuur zit vol ongelofelijke momenten en belevenissen, vooral als het gaat om marketing. Glenn, die aan het roer staat van ons marketingteam, maakt er een punt van om ons bedrijf zo snel te doen groeien als onze relaties. Voor ons is het superbelangrijk om dicht bij onze klanten, inclusief zakelijke afnemers en de horeca, te blijven staan. Zonder hen hebben wij immers alleen producten en een merk.

Dan zijn er de mensen die zich extra in het zweet hebben gewerkt om ons te helpen met de groei van Six Dogs, zonder daar iets voor terug te verwachten. Elke keer staan wij weer versteld van hun onvoorwaardelijke energie om ons te promoten. Daarom willen we onze ambassadeurs hierbij kort in het zonnetje zetten. Shorts Dewes, Peer Leul, Fran Molloy, Duds Connock en Etienne Andre, zonder jullie was ons avontuur niet mogelijk geweest!

Op naar Europa en de rest van de wereld

Dankzij de ongelofelijke steun die we van Zuid-Afrikaanse gin-liefhebbers hebben gekregen, hebben we onze vleugels kunnen uitslaan. Op dit moment, exporteren we naar meer dan 22 landen wereldwijd. Door deze groei, vooral in Europa, hebben we hier een fysieke aanwezigheid, en wel in Nederland. We zien dit als een opwindend en goed gepositioneerd land waar vandaan we onze verkoop in Europa kunnen opschroeven. We kijken er naar uit om onze wereldwijde roedel Six Dogs-fans uit te breiden, door ons bereik in Europa en daarbuiten te groeien.

Welkom bij Six Dogs Distillery

Bevestig alsjeblieft dat je 18 jaar of ouder bent